De Meimarkt is uniek

De MeiMarkt mag met recht uniek genoemd worden omdat het de enige particulier georganiseerde nachtelijke rommelmarkt in een binnenstad in Nederland is. Het zijn vooral de gemoedelijkheid, de saamhorigheid en de gezellige drukte die vaak worden genoemd om de bijzondere sfeer te typeren. Deze grootste rommelmarkt van Zuid-Nederland is niet meer weg te denken uit de Tilburgse binnenstad. Met een bezoekersaantal van 110.000 is de MeiMarkt één van de grootste evenementen in het centrum van Tilburg.

Kindermert

De kinderen zitten natuurlijk niet de hele nacht met hun speelgoedjes te koop. Als de volwassen feestvierders naar bed gaan, nemen zij plaats op hun kleedjes op de Kindermert. Vanaf 8.00 uur wordt de Heuvel weer het terrein van kinderen tot 12 jaar. Ze kunnen dan gratis deelnemen en hun koopmanskunsten tonen aan het grote publiek. Samen met de diverse optredens, gratis attracties en kinderanimatie gaat het daar dan ook zeker weer een feest worden!

Goed doel – Een plas voor Poels

De MeiMarkt heeft ook afgelopen jaar (2019) weer een actie gehouden ten bate van Pater Gerrit Poels. Tijdens de markt konden de deelnemers een ‘plas voor Poels’ doen op de toiletten op het marktterrein. De actie was een groot succes en de toiletbezoekers reageerden enthousiast. “Op deze manier proberen we als stichting Meimarkt een steentje bij te dragen aan de dagelijkse problemen van minder bedeelden in Tilburg zelf”, aldus de penningmeester Marcel van den Hurk. “De reacties van het publiek zijn unaniem positief en er zijn ook veel mensen die spontaan een veelvoud van het toilet-geld geven”.

De opbrengst van de actie is € 1.000,- en is ondertussen overhandigd aan een verheugde pater Poels van de Stichting Broodnodig. Hij zal het geld aanwenden om de vele mensen in directe nood te ondersteunen want de vraag naar voedsel stijgt met de dag, omdat steeds meer mensen het dure leven niet meer kunnen betalen. 
‘Ik werk op een persoonlijke en kleinschalige manier om zo de medemens te helpen die het ontbreekt aan enige vorm van welvaart’, aldus Poels. ’Maar ik wil wel altijd zelf kunnen bepalen waar het geld of goed naar toe gaat en weiger daarom  elke vorm van subsidie. Ik ben daarom afhankelijk van giften en natuurlijk ben ik erg blij met deze gift van de MeiMarkt’.